Beëindiging relaties

Formeel uit elkaar

Helaas eindigen veel relaties met een (echt)scheiding. Vaak is het een onzekere tijd. Hoe gaat het met wonen, vrienden, financiën nu en later. Een formele afwikkeling van de zakelijke aspecten is nodig. Dit kan zijn in een echtscheidingsconvenant of een einde geregistreerd partnerschap of samenlevingsovereenkomst.

Werkwijze scheiding door Mediation:

 • In Mediation maak je onder begeleiding van de mediator afspraken over in elk geval:
  • de woning
  • de verdeling van de boedel (inrichting, auto’s, andere bezittingen)
  • de financiën
  • eventueel (kinder)alimentatie, een omgangsregeling
  • de pensioenen
 • De afspraken worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan als er minderjarige kinderen zijn
 • Het ondertekende convenant gaat via een advocaat naar de rechter
 • De rechter spreekt de scheiding uit en deze wordt ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand. Hiermee is de scheiding formeel.

Een scheiding kan meer of minder complex zijn door persoonlijke en andere aspecten. Er kunnen huwelijkse voorwaarden zijn, een eigen onderneming, uitsluitingen etc. Goede professionele begeleiding is belangrijk om problemen op korte of langere termijn te voorkomen.

Neem vrijblijvend contact op

Goed uit elkaar bij TreffenT

De periode rond een echtscheiding brengt vrijwel altijd spanningen en emoties met zich mee. Dit is extra moeilijk in een periode waarin belangrijke beslissingen voor de toekomst aandacht vragen.  Elke scheiding is anders en dus maatwerk. Vanuit TreffenT begeleidt Clara Boel u vakkundig.

Als u dat wilt besteedt ze aandacht aan de verwerking van de scheiding en de relatie na de scheiding. Zeker als er (oudere) kinderen zijn is dit essentieel. Kinderen hebben altijd twee ouders. Ouders worden grootouders wat weer een nieuwe dimensie geeft. Zal er na de scheiding nog contact zijn en hoe krijgt dit vorm? Afspraken maken is mogelijk. Persoonlijke afspraken naast de formele wettelijk verplichte afspraken een plek in het convenant.

In de gesprekken is ook aandacht voor het evenwicht in de afspraken, afspraken moeten goed zijn voor beide partners. Beiden willen immers verder met hun leven. Er is aandacht voor inkomen op korte termijn maar ook op langere termijn. De mogelijkheden voor het verdelen van opgebouwd pensioen worden besproken. Clara Boel werkt samen met een pensioenspecialist. Desgewenst wordt een hypotheekadviseur, fiscalist of anderszins betrokken.  U houdt zelf het overzicht en bepaalt. Clara Boel werkt samen met advocaten die zorgen voor het indienen van het convenant bij de rechtbank en de inschrijving bij de burgerlijke stand.

TreffenT maakt alimentatieberekeningen volgens de wettelijke regels (Tremanormen).

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail